Houtrot

Houtrot

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van onderhoudsschilderwerk. Werden vroeger kozijnen geheel vervangen, tegenwoordig worden uitstekende resultaten bereikt door deelvervangingen of houtrotreparaties. 

Om kwalitatief hoogwaardig schilderwerk op hout te leveren is het van essentieel belang dat de ondergrond intact is, in goede conditie verkeert en dat de detailleringen goed zijn uitgevoerd. Het uitvoeren van preventieve maatregelen zoals open verbindingen dichten, corrigeren van de omtrekspeling bij draaiende delen, verbeteren van afwateringen, detailaanpassingen, glaslatvervanging en kantafrondingen zijn van groot belang om de houtelementen in een goede conditie te verkrijgen. 

Zo zullen aangetaste houten delen worden verwijderd en vervangen door zgn. deelvervanging of worden gerepareerd met een houtreparatiemiddel. Bij het herstellen hiervan moet echter met diverse factoren rekening worden gehouden. Goede vakkennis, de juiste gereedschappen en professionele materialen zijn hierbij onontbeerlijk.
Bos Schilderwerken beschikt over deze kennis en vaardigheden.

Houtrotreparaties

Houtroteparaties nodig?
Heeft u last van zacht hout, het afbladderen van verf of de aantasting van een constructie? Dan kunt u de kozijnen vervangen, maar u kunt ook denken aan houtrot reparaties. In het laatste geval repareert en conserveert u delen van de kozijnen.

Een uniek systeem voor houtrotreparaties
Voor houtrot reparaties gebruiken wij een uniek systeem: een compleet programma van Repair Care producten en vervangingstechnieken. Houten gevelelementen blijven zo duurzaam in stand. Ons personeel is hiervoor speciaal opgeleid en gecertificeerd.

Betaalbaar, duurzaam en materiaal besparend
Betaalbaar en duurzaam conserveren is beter dan kostbaar vervangen. Dat was het principe bij de ontwikkeling van dit systeem voor houtrot reparaties. Ook is het een snel toe te passen, materiaal besparende methode. Met optimaal resultaat. Zowel voor het oog als qua duurzaamheid.

Voor ieder houtrotprobleem
Het maakt niet uit hoe oud de kozijnen, ornamenten, deuren of ramen zijn. Voor elk houtrot probleem is er een oplossing.

Plaatselijke gebreken
Vaak vertoont slechts een klein deel van het hout gebreken. Onderdorpels en constructie-aansluitingen zijn bijvoorbeeld gevoelig voor houtrot. Complete vervanging is dan niet nodig. Met ons systeem kunnen wij deze plaatselijke aantastingen van houtrot verhelpen. De elastische combinatie van verlijming en afdichting is na het schilderwerk vrijwel onzichtbaar en weer langdurig bestand tegen alle invloeden van buitenaf.

foto

Offerte, afspraak of advies?

Neem contact op met Bos Schilderwerken voor een offerte op maat, een afspraak en/of advies. Bel ons op 0485 - 573287 of mail naar info@bosboxmeer.nl

Contact opnemen Offerte aanvragen